EL CONSELL COMARCAL DÓNA SUPORT A LA CONFRARIA DE PESCADORS EN LA VENDA DE PEIX ON-LINE

Dimecres passat el Consell Comarcal del Garraf va signar un conveni de col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú a través del qual s’estableix el suport tècnic i econòmic de l’ens comarcal per afavorir la venda de peix on-line.

El Consell Comarcal aportarà la quantitat de 2.000€ per al manteniment del web www.llotjavilanova.com, des del qual la Confraria ofereix peix i marisc a restauradors vilanovins i d’altres indrets de Catalunya. Professionals de la restauració i peixaters poden prendre part en la tradicional subhasta, sense haver de ser-hi present, incrementant la presència d’espècies de peix local en la seva carta, a un preu molt competitiu. “Actualment estem venent per Internet el 7% de les pesques diàries, tenim dos restauradors de Vilanova, dos majoristes de Mercabarna i dos peixaters més, que ens compren diàriament”, va comentar Miquel Illa, patró major de la Confraria.

Aquesta col·laboració s’emmarca dins el Programa Productes del Mar i la Terra del Massís del Garraf que desenvolupa el Consell Comarcal des de l’any 2009 amb la finalitat d’enfortir el teixit empresarial de productors agroalimentaris locals i de qualitat de la comarca, augmentant la seva competitivitat, dinamitzant l’oferta comercial i posant el valor el territori.

Volem contribuir a ”externalitzar allò que té la confraria, que és el mar, amb producte de primera línea i amb la nostra col·laboració i amb la Diputació de Barcelona”, va afirmar Ma Lluïsa Romero, consellera presidenta de l’Àrea d’Ocupació, Promoció Econòmica, Cultura i Patrimoni durant l’acte de presentació del conveni de col·laboració. “Des del Programa de Productes del Mar i la Terra pensem que és una iniciativa interessant que cal incentivar perquè es consolidi. Creiem que és una línea que farà que el mercat pugui arribar a consumidors que d’altra manera seria més complicat”, va afegir Abigail Garrido, consellera delegada de Promoció Econòmica.

La Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, forma part del cens empresarial dels “Productes del Mar i la Terra del Garraf” i també participa en el projecte “Tasta el Garraf a l’escola”, que té la voluntat d’aproximar el producte local i de qualitat als menjadors escolars de la nostra comarca.

LLIURAMENT DE PREMIS RESTAURANTS

LLIURAMENT DE PREMIS RESTAURANTS

La Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú a fet el lliurament de plaques acreditatives als restaurants que adquereixen peix a la llotja. Amb aquesta iniciativa es pretén acreditar als restaurants amb un símbol distintiu de qualitat i de certificació de que el peix que es pot consumir en el restaurant prové de Vilanova i la Geltrú. L'acte ha estat precidit pel regidor de promoció econòmica, Gerard Figueres i Albà, els membres del Capitol i representants dels restaurants acreditats.

Així doncs el "VELL PAPIOL", "EL RINCÓN DE LLAVERÍAS", la "MASIA PLATJA", el "BOT", "EL PEIXEROT" i el "MAREJOL" han rebut l'acreditació esmentada.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DEL PROFESSOR ANGEL RODRÍGUEZ

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DEL PROFESSOR ANGEL RODRÍGUEZ

La Confaria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú us complau a convidar-vos a la presentació del llibre "El papel de la inclusión comunicativa sobre el potencial de desarrollo Análisis comparativo de las comunidades de pescadores del Litoral Catalán con las de la Cuenca del Río Paraguay" que tindrà lloc el 2 de març a les 6 de la tarda a la sala d'actes de la Confraria, Serveis del port s/n.

Els participants a la taula seran el professor Angel Rodríguez, primer autor del llibre, Sr. Miquel Illa, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú; Sr. Gerard Figueras, regidor de promoció econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; Sra. Mercè Santmartí, Dierctora general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, Sr. Enric Garriga, Director del Consorci de Colls Miralpeix, Costa de Garraf i el professor Ramón Franquesa de la Universitat de Barcelona i especialista en Economía del Mar.

TASTA EL GARRAF A L´ESCOLA

TASTA EL GARRAF A L´ESCOLA

El Consell Comarcal del Garraf porta a terme el programa “Productes del Mar i la Terra del Garraf” amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquest programa té la finalitat d’enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris i de qualitat de la nostra comarca per donar-los a conèixer a la població.

"Tasta el Garraf a l’escola" neix amb la voluntat d’aproximar el producte local i de qualitat als menjadors escolars de la nostra comarca. Volem transmetre als centres educatius del Garraf el valor d’una alimentació sana, equilibrada i variada, basada en processos productius, de transport i comercialització respectuosos amb el medi ambient i procedents d’un sector primari arrelat al territori.

A CADA TEMPORADA, EL SEU PEIX

El peix de la llotja de Vilanova és peix de temporada i de proximitat. Els peixos, com tots els animals, tenen el seu propi cicle biològic i hi ha un moment de l'any en què el seu consum és òptim per l'abundància i la qualitat de la seva carn. Per aquest motiu, podem dir que hi ha ''peixos de temporada''.

Els principals avantatges de consumir aliments de temporada són:
Més sans perquè ofereixen la millor aportació nutricional.

Els cicles de reproducció dels animals permeten que durant un període concret de l'any la disponibilitat sigui més àmplia.

El peix que tastarem durant un cop al mes aquest curs serà variat, depenent de la pesca i de la temporada: sardines, maires, calamars, popets, sorells…

Conèixer la qualitat dels productes que ens mengem, de qui són, i com estan fets, ens ajuda a entendre el procés i les dificultats de la seva producció. D’aquesta forma esdevenim també en coproductors i podem incidir activament en les tendències de mercat. Ens adonarem, en conseqüència, de la importància de conservar la pagesia, la pesca sostenible, l’elaboració de formatge, etc i podrem tenir aliments “fets” prop nostre, frescos, conservant les màximes qualitats i vitamines: els aliments no han de viatjar, som nosaltres, les persones qui ho hem de fer.

Contacta'ns

Per email o telèfon

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
+34 93 815 02 50

Visita'ns

Zona de servei del port s/n
08800 Vilanova i la Geltrú

Office hours

Dilluns - Divendres 8h - 12h i de 15h - 19h